Actualitat

El dia a dia a la Masia Can Samon

Un matí vam anar a ajudar al Josep (el pare del Marc de l’Hortus) a collir olives de les tres oliveres de l’entrada i gairebé van omplir una capsa sencera de collir fruita! 

Vam estar parlant amb ell sobre com recollia les olives, ens va donar alguns consells i també va dir que ens portaria un setrill. 

Arrel d’aquesta proposta va sorgir la idea de visitar un molí i viure de primera ma la tasca de fer oli.

Així doncs, vam fer una cerca de molins propers i vam organitzar una sortida de tot el dia al molí de Can Suquet on el Jordi i el Sergi ens van explicar tot el procés des que es separen les olives de les fulles, es trinxen les olives i es separen del pinyol a la pastera fins que surt l’oli ja premsat i es filtra de nou. PEr sort ens van avisar que el molí feia molt soroll i vam anar ben preparats amb uns cascs per a protegir les oïdes i gaudir de la visita.

Va ser tota una experiència poder compartir amb les famílies que ens van acompanyar i poder tastar l’oli de primera premsada!